Бившите колеги от Тур и Динамо Москва Радостин Стойчев и Владимир Алекно седнаха един до друг за първи път в България в качеството си на селекционери на отбори противници. След дълъг приятелски разговор, пред журналисти те казаха:

Алекно: Дойдохме тук като вече сме си свършили работата като сме се класирали за финалите. Това обаче нищо не значи. Тази два мача ще бъдат като подготовка на тима ни за Гданск. Много съм доволен, че ще играем в тази зала, която винаги е пълна със зрители. Ще бъде тежко, но това е нужно на отбора. Дойдохме, за да побеждаваме!

Стойчев: Ние за съжаление не можем да се похвалим със същия успех като руския отбор. За нас класирането въобще не е ясно защото зависим от много резултати и стечения на обстоятелствата. Ние ще бъдем максимално мотивирани да излезем и да дадем всичко от себе си, за да победим фаворитът в нашата група Русия! Разбира се, че разчитаме на помощта на нашата публика както вече изтъкна Владимир Алекно. Надяваме се, че тя ще бъда многобройна и отборът ще излезе на игрището с една единствена цел да вземе и невъзможното за победа. Твърдо от състава отпада Валентин Братоев, който още е извън сторя. За Владимир Николов въпросът е висящ защото се възстановява, но не може още да е абсолютно пълноценен. Ще видя как ще протече днешната и утрешната тренировка, и ще преценя дали ще може да помогне на тима в тази ситуация.