Българският треньор на волейболните девойки Стоян Гунчев бе в компанията на останалите трима селекционери на Бразилия, Доминиканска република и Германия, часове преди важната ни битка за медалите от Световното в Мексико.

Повечето от експертите на шампионатите смятат, че големият фаворит за златото е Бразилия, но други сочат Германия като голямата изненада и претендент за короната.

Треньорите на България и Доминиканската република обявиха публично, че са много щастливи от класирането за полуфиналите за първи път в историята и на двете държави, мечтаят да намерят съкровището в края на шампионата. Най-доброто класиране на волейболните ни девойки бе 7-мо място през 1987-ма, общо регистрираме три участия в Световни първенства.

Какво каза бг треньорът преди мача тази нощ българско време срещу Германия: „В началото на първенството, ако трябва да бъда откровен, не съм очаквал, че ще стигнем до полуфинал. Ние го направихме. Щастлив съм с моите момичета, които се справиха блестящо и очаквам много повече срещу Германия.”-казва Стоян Гунчев на официалната пресконференция, докато момичетата разпускаха с шопинг.

Как нахъсва германките Хан Аббинг: „ Моите състезателки получиха увереност в играта, след добрите резултати в Мексико. Търсим предизвикателство в големия финал, групата ни беше добра, но сега е истинската игра.”-казва треньорът на германките, едва прикривайки желанието си злато от шампионата в Мексико.

Дали волейболните девойки ще повторят и даже подобрят успеха на Казийски и компания от Световното за младежи в Техеран, чакаме резултата тази нощ срещу Германия.