Националният селекционер на мъжкия ни отбор по волейбол Мартин Стоев ще остави клуба си Левски Сиконко, научи Гонг.

Треньорът, който изведе играчите ни до бронзовите медали от Световното в Япония, няма да води подготовката и част от мачовете на сините за втората фаза на Национална волейболна лига. Причината е пътуване за Италия. На Апенините Стоев ще влезе в ролята на съгледвач на част от националите, които играят в Серия А1.

Преди време той настояваше след всеки мач легионерите ни да изпращат в Българската федерация запис на участието си по клубовете на DVD, но впоследствие тази идея не се осъществи.

Мартин Стоев изпусна първото осъществило се българско дерби в италианския шампионат, в което Тренто на Владимир Николов и Матей Казийски победи с 3:0 гейма Тодор Алексиев с Корилиано.

Следващият шести кръг на Серия А1 на 21 октомври Корилиано с Алексиев приема Перуджа, Монтекиари на все още недебютиралия Методи Ананиев домакинства на Таранто, а Тренто на Казийски и Николов гостува на Милано на 22-и. Ако остане до 28-и Стоев ще може да гледа на живо и лидерът Куньо срещу Корилиано, ПеруджаМонтекиари и ТрентоПадова.

Мачовете на Левски Сиконко от втория турнир в НВЛ са от 24 до 26 октоври в София срещу Дунав Русе, Черно море и Славия. Във времето, когато Стоев го няма, вицешампионите се водят от играещия помощник треньор Георги Петров. Стоев не пътува с играчите си и до Естония, когато сините загубиха първия си мач от Чалъндж къп.

Сборът на тима ни за Световната купа в Япония от 18 ноември до 2 декември ще бъде в края на първата седмица на ноември в София.