Наставникът на националния отбор по волейбол на България Мартин Стоев даде пресконференция в ДКС по повод предстоящите мачове на България в Световната лига срещу Испания. На брифинга присъстваха още състезателите Андрей Жеков и Теодор Салпаров, както и шефът на ДКС Симеон Варчев.

Мартин Стоев: „В първите два мача срещу Испания отборът ще е без Пламен Константинов, Евгени Иванов и Владо Николов. Впоследствие и на други играчи ще им бъде давана почивка. Около 14-15 души ще участват в Световната лига. Целта е на Олимпиадата да сме на 100 процента готови. За всеки мач ще излизат хора, които са в оптимална форма. Срещу Испания излизаме със сигурност за 2 победи. Във всеки мач от Лигата ще играем за победа. Ако се класираме за финалите в Бразилия, ще отидем и ще играем, ако не ще продължим подготовката си за Олимпиадата. Хората, които ще заместят Константинов, Иванов и Владо Николов са доказали, че не са по-слаби и имат място в националния отбор. Когато испанците пристигнат и от тях ще разберем дали ще отсъстват основни играчи. Моето мнение е, че независимо че няма да играят на Олимпиадата ще има отсъстващи и от тях. Причината за това е, че повече от играчите им са над 30 години и едва ли ще играят за пари в Световната лига и по-скоро ще се съхранят за клубните си отбори. Няма да пращаме разузнавачи за отборите в групата ни за Олимпиадата, защото срещу заплащане можем да получим всеки мач за съперника, който поискаме.”

Андрей Жеков: "Надявам да започнем с 2 победи в Световната лига. Трябва да се възползваме от това, че играем пред наша публика на старта и да покажем добра игра".

Салпаров: "Тази година повечето млади момчета имат шанса да играят на такова високо ниво, каквото е Световната лига. Те оценяват това, че им се дава шанс. Надявам се да се представят по добър начин, защото за тях това е крачка към големия волейбол. Със сигурност тези, които ще участваме ще играем на 100 процента."

Шефът на ДКС Симеон Варчев: "Условията са същите, които представихме на отбора и през миналата година и се надявам Мартин Стоев да е доволен. Надявам се залата да се напълни. Желая успех на отбора не само в лигата, но и на Олимпиадата".