Треньор №1 на България за втора поредна година Мартин Стоев обеща и на церемонията догодина, той и волейболистите ни да бъдат на сцената с награди.

„Радвам се, че пак сте оценили правилно работата ни. Картините от тази и предишната година си ги пазя, не съм ги закачил, влизам в ново жилище и там ще си сложа. Не знам дали съм готов да взема трета и догодина, но Ви обещавам, че ще направя всичко възможно и през 2008-ма пак да сме тук”, сподели след церемонията Мартин Стоев.

„Надявам се всичко да бъде наред, момчетата да са живи и здрави, останалото ще си го постигнем. Отборът обаче трябваше да бъде заедно. Аз вече три години се мъча да ги обединявам, а в един момент пак ги разделяме, не трябва да делим волейболистите ни. Отборът печели когато е отбор, колектив. През 2007-ма не успяхме само да спечелим Световната купа. След Пекин ще мислим дали ще остана национален селекционер, договорът ми е до тогава. Друг е въпросът аз ли ще спра или друг ще ме спре. Много е тежко – през последните години имам общо 16 почивни дни, а това е много малко”, добави треньор номер 1 на България за 2006 г. и 2007 г.

„На Коледа ще бъда вкъщи, а новата 2008 година ще посрещна с приятели на Боровец. Довечера ни чака коледното парти на мъжкия и женския тим на Левски Сиконко”, сподели още Мартин Стоев, веднага след като Президентът Георги Първанов му връчи картината от анкетата на вестник „Труд”.

По отношение на факта, че и през изминалите 365 дни не бе направена първа копка за отдавна обещаваната нова зала, националният селекционер заяви: „Сигурен съм, че кметът Бойко Борисов е дал място и проект, но кой ще я направи не знам. Мисля, че и до Лондон пак няма да имаме зала”.