Кошмарното представяне на женския ни волейболен национален тим на Европейското първенство завърши. Момичетата на Димо Тонев загубиха и от Испания без да спечелят гейм – 0:3 (17:25, 18:25, 21:25). Така с три загуби с по 0:3 останахме последни в група Д и напускаме надпреварата.

Димо Тонев заложи на старта на двубоя на разпределителката Любка Дебърлиева, центровете Страшимира Филипова и Цветелина Заркова, Посрещачките Добряна Рабаджиева и Елица Василева и либерото Ивелина Монова. В последствие в игра се появяваха Таня Събкова, Мария Каракашева и Лори Китипова.

Първият гейм започна с подчертано напрежение и в двата състава и размяна на точки. Стартирахме с блок на Цвети Заркова и добри атаки на Рабаджиева, Заркова, Филипова и Василева. При 5:5 дойде и дълго разиграване, което успяхме да спечелим. В крайна сметка обаче при първото техническо прекъсвене испанките излязоха с точка преднина – 8:7.

След него испанките дръпнаха с още една точка, но добри атаки на Заркова и Рабаджиева, както и директна точка на Дебърлиева от сервис доведоха нещата до 11:11. След размяната на още по една точка Диана Санчес застана сервис за Испания и иберийките направиха 3 последователни точки, преди Димо Тонев да поиска прекъсване. След него последва още една успешна атака за Испания и дойде второто техническо прекъсване в гейма при 12:16. Кошмарната серия на Санчес продължи и резултатът стана 12:17, след като Елица Василева изпрати топката в аут. Това накара Димо Тонев да вземе още едно прекъсване. Това даде резултат и осмицата на Испания изпрати топката в аут.

При 13:19 Димо Тонев направи и първата си смяна в мача като вкара в игра посрещачката Мария Каракашева на мястото на неубедителната Елица Василева. До края на гейма статуквото не се промени и натрупаната преднина стигна на Испания да затворят частта при 25:17. Отново слабо представяне на разпределителката Любка Дебърлиева и българското посрещане.

Започнахме малко по-уверено втория гейм, но проблемите пред нападателките продължиха заради не толкова прецизните действия на нашия плеймейкър. При 7:6 за България в игра се появи Таня Събкова, която замени Емилия Николова. Испания взе две последователни точки и на първото прекъсване излязохме с пасив от една – 7:8. След две спорни положения отсъдени за Испания се стигна до преднина за иберийките от 8:11. При 9:13 Димо Тонев поиска прекъсване. В крайна сметка второто техническо прекъсване в мача дойде при 12:16. При 12:17 Димо Тонев най-после направи смяна на разпределителките, като в игра се появи Лора Китипова на мястото на Любка Дебърлиева. Тя стартира с чудесен блок и добро разпределяне към Рабаджиева за две последователни точки – 15:19, при който резултат треньорът на Испания поиска прекъсване. Въпреки промените обаче Испания успя да си затвори тейма на 18 точки.

Началото на третия гейм също мина под диктовката на Испания, въпреки че успяхме да наваксаме изоставане в резултата. В крайна сметка обаче при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:6 за Испания. И тук наваксахме изоставането с добро вкюлчаве на Таня Събкова и Лора Китипова. Най-после поведохме за 12:11 след точка от серис на Китипова. След това обаче 20-годишната волейболистка на ЦСКА изпрати топката в мрежата, но след нови две добри атаки на Събкова и Филипова взехме преднина от 2 точки – 14:12. Определено след промените направени в тима играта се пораздвижи и успяхме да задържим преднината до 16:13. След него обаче много бързо се върнахме в изходна позиция и позволихме на Испания да ни обърне до 16:17. Това доведе до стъписване в отбора и логично загубихме инициативата, за да се стигне до преднина от 21:18 преди Димо Тонев да вземе прекъсване. До края на мача не успяхме да направим някакво чудо и Испания затвори гейма на 21 точки, а и с това и мача.