Талантът на Марек Юнион Ивкони Цветан Соколов със сигурност ще бъде в списъка на Мартин Стоев за националния мъжки отбор. Диагоналът, който играе успешно и като посрещач бе част от селекциите на кадетите и младежите в момента е искан от три италиански клуба.

Цветан е роден на 31 януари 1989 година, висок е 207 сантиметра, на блок – 335 см, а при атака 353 см.

Мениджърът на Марек Юнион Ивкони Людмил Найденов обяви, че 18-годишният Соколов ще бъде включен в тима ни за срещите от Световната лига това лято. На 12 декември самият Стоев обяви, че през 2008 година ще повика нови млади играчи, които до момента са били от младежкия отбор. Тогава националният ни селекционер спомена Теодор Богданов, Цветан Соколов и Николай Учиков.

„Цветан е със сигурност в състава за Световната лига. Повикан е. Ако се представи добре ще продължи и в следващите турнири”, каза Людмил Найденов.

От своя страна наставникът на Марек Юнион Ивкони и вече бивш треньор на младежкия състав Виктор Карагьозов сподели: „Соколов има ангажименти и към младежкия тим. Въпрос на кореспонденция между двамата треньори – този на мъжете и този на младежите. Цветан трябва да играе там, където ще бъде по-полезен, но според мен той има място в мъжкия отбор!”

Три елитни клуба от италианската Серия А1 се борят за подписа на 18-годишния талант от тима в Дупница. Чимоне Волей (Модена) , Итас Диатек Трентино (Тренто) и Пиаченца настояват да го привлекат. Соколов вече бе на проби в Тренто.

„Интересът към него продължава, но чакаме да разберем дали ще приемат правилото в Италия да не подписват играчи под 23 години. Ако това се получи, още следващата година може да се наложи да го продадем другаде. Ръководството ни ще търси и намери тим, където ще се развива най-добре, а не там където дават най-много пари”, коментира Найденов.

Виктор Карагьозов сподели, че повече няма да бъде треньор на младежкия ни национален отбор, които заведе на световното първенство в Мароко пред 2007 година. През тази година в състава на младежите ще играят кадетите ни, а наставник ще бъде Христо Райчев. Така в младежката селекция ще попаднат момчета от набор 89-90 година.