Цветан Соколов бе реалист след загубата на България от Бразилия в олимпийската квалификация. Соколов призна, че сме изпуснали шанса си да се класираме, но вярва, че можем в бъдеще време да се класираме за Токио 2020.

„Случи се това, че не успяхме да се възползваме от една ситауция в третия гейм, която трябваше да зтаворим мача. Какво да ви кажа? Не успяхме да победим Олимпийския шампион. Бразилия победи и се класира на Олимпиада, а ние можем само да говорим можеше ли, не можеше, ли, но всичко се вижда на игрището, а ние не успяхме да се възползваме от техните грешки”, коментира Соколов.

„Шансове винаги има, както и днес имахме. Олимпийската-европейска квалификация е едно мини-европейско от най-силните селекции. Сега отиваме да играем „руска рулетка”, защото ще изиграем седем мача за осем дни, но се надявам да сме здрави и да се подготвим по най-добрия начин. Бяхме близо до класиране, но ни се изплъзна. Всички съжаляваме, но нека гледаме напред. Сега имахме шанс да направим нещо голямо, което много хора не вярваха, но сега трябва да гледаме напред, защото има още мачове и време”, продължи той.

„Леао е един от най-добрите нападатели в света – няма какво да се лъжем. Той може да решава трудните моменти и това направи и днес. Бразилия е Бразилия и има класни нападатели”, завърши Цветан Соколов.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.