Андрей Жеков няма да играе за българския национален отбор по волейбол не само на финалите на Световната лига, но и на Летните олимпийски игри в Лондон. Това обяви старши-треньорът на тима ни Найден Найденов.

Подробности около това не бяха съобщени, а само бе допълнено, че разпределителят ни няма да е в тима. Либерото ни Теодор Салпаров направи интересно обръщение: „Не заслужаваме да се насерем пред света. Нека феновете да ни подкрепят по най-добрия начин. Лозунгите за един или за друг ни пречат. Искам отново атмосфрета в „Армеец“ каквато беше на олимпийската квалификация. София е домакин на финалите за световната лига за първи път, а може в следващите двеста години въобще да не се преборим за това.“

Самият селекционер Найден Найденов допълни още: „Този отбор може да постигне много, когато е спокоен. Целта ни е първото място, защо не?“

„Седейки на една маса с треньори като Бернардо Резенде, Андреа Анастази, Самуел Блекууд и другите наставници на финалистите в Световната лига бях малко притеснен, но също така и много горд да съм сред тези величия. А от утре дори ще мога да се съревновавам с тях“, каза още болният в момента Найденов.

СНИМКИ: Без Андрей Жеков и на Олимпиадата

източник: Gong.bg, Инес Павлова

Тези изказвания бяха направени на пресконференция преди старта на финалите в Световната лига утре, на която бяха представени и новите два спонсора-рекламодатели на националния тим и БФВ – модна къща „Агресия“ и ХДИ. От модната къща дори предложиха ново мото на волейболистите ни: „Без агресия на полето, а на гърдите към агресивни резултати“.