Националният ни отбор по волейбол пристигна в Буенос Айрес. Тимът ни отпътува вчера в 14:45 и кацна в столицата на Аржентина в 13:25 българско време. Полетът от София до Париж, който продължи два часа бе изключително тежък с много турболенция и въздушни ями. Играчите ни имаха близо 6 часа престой на аерогара „Шарл Де Гол” във френската столица, но първият им преход от Европа до Южна Америка бе безпроблемен. 780 минути във въздуха с най-модерен самолет Боинг 777 националите прекараха без притеснения. Дори полета бе с 26 минути по-кратък.

Температурата в столицата на Аржентина е 8 градуса и е облачно. Максималната температура, която се очаква през уикенда е 16-17 градуса.

След нощувка в хотел "Дуомо" на Андрей Жеков и компания в Буенос Айрес, утре сутрин им предстои отново със самолет да изминат нови 600 километра до Сан Хуан, където ще се играят мачовете от третата седмица на Световната лига. Волейболистите ни няма да тренират нито в зала, нито във фитнес, а само ще почиват. 

Боинг 777 е един от най-модерните самолети, който се използват от големите авиокампании. С капацитет минимум 305 и максисум 440 пътника.