Новият треньор на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди раздели избраниците си на две. Професора прибегна до това очаквано действие, след като тимът вече наброява 32-ма волейболисти. Във Варна вече са Христо Цветанов и Мартин Пенев.

В четвъртък всички национали ще участват в Мача на звездите от 17:30 часа, когато ще отбележат три бенефиса – на Евгени Иванов, Иван Тасев и Константин Тюфекчиев. Цената на билета е 5 лева, а новите специални 20 ложи-кабини няма да бъдат отворени, пускането им ще бъде за срещите от Световната лига.

Волейболистите пък подготвиха изненада за рожденика в националния ни тим. За своя 42-ри рожден ден Найден Найденов ще бъде сюрпризиран край морето, но помощника не Пранди не пропусна тренировките в зала „Конгресна”.

Найден е роден на 25 май 1967 година в Пазарджик, като започва да се занимава с волейбол на 12 години. След това 10 години носи националната фланелка на три Световни и седем Европейски първенства и една Олимпиада. Миналата година той направи бенефис с брат си в Дупница.