Малко след завръщането на националния отбор по волейбол във Варна от Холандия през София, селекционерът Силвано Пранди освободи един от най-опитните в тима Христо Цветанов.

Пред Гонг центърът каза: „Пусна ме една седмица почивка.”

И защото миналата година развитието на събитията с тогавашния капитан Пламен Константинов бе подобно, се свързахме със самия селекционер. Припомняме, че Цветанов не игра в част от мачовете на България в Световната лига.

Ето какво каза специално за Гонг от Варна Силвано Пранди дали е пуснат само за една седмица Христо Цветанов: „Вижте, аз съм треньор на националния отбор на България сега и аз трябва да избирам играчите си. В момента аз предпочитам да продължа Световната лига с центровете Николай Николов, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, а също и да видя центъра Гоцев, който се подготвяше с Найден Найденов в България през последните 4 седмици. Аз много добре познавам характеристиките на Цветанов, той е опитен и завършен играч. Предпочитам да бъда в този момент с другите, да тренирам и да играя с тях. Всяка седмица трябва да си избирам състезателите за мачовете от Световната лига. Колегата ми Андрей Анастази на всеки 7 дни сменя някой от волейболистите си, пращайки някои вкъщи. Нормално е. С 18 играчи е най-добре. Това с Христо Цветанов е изборът ми за срещите с Корея, но зная, че изборът ми е най-добрия. Срещу Южна Корея ще играят най-добрите волейболисти, които България има, уверявам ви.”

Попитахме Пранди дали за двубоите с Холандия и Бразилия Христо Цветанов може да се върне и да играе, а отговорът му бе: „Не знам.”