Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди заяви, че не съжалява за нищо, тъй като Полша е силен отбор и това, което сме направили на европейското първенство е изключителен успех.

"Не съжалявам за нищо. Всичко тук ми е подсигурено, радвам се, че постигнах такъв успех с отбора на България. Не мога да съжалявам, че не сме на финал, тъй като Полша е доста силен отбор и заслужено ни победиха. Все пак успяхме да се мотивираме и да спечелим бронзовите медали с категоричен успех над Русия,” коментира Пранди.

„Не знам дали, ако бяхме в другия поток щяхме да стигнем лесно на финал. Разбира се, не е лесно да се изправиш срещу собствената си страна, но аз бях горд, че успяхме да победим Италия. Президентът на италианската волейболна федерация бе доста изнервен и затова се изказа, че италиански треньори не бива да бъдат наставници на други страни. Това е нещо нормално и аз не го смятам за обида,” обясни още специалистът.

„Чувствам се малко българин, тъй като работя с българи от доста време и мога да кажа, е дори някои от моите треньори бяха българи", заяви Пранди, като добави, че България трябва да продължи да работи по този начин, ако иска успех и през 2010 година на Световното първенство.