„Прекалено много щастие искате за една година. Според мен шансът България да подаде молба за домакинство на финалите на Световната лига догодина е нулев! В историята няма такъв случай една държава да е домакин на финалите в две поредни години. Има и практика за редуване на Европа с другите континенти“, каза пред Гонг вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Петър Кънев.

На въпрос как ще коментира „змиорката“ в Световна лига`2013 първият заместник председател на централата отговори: „До някъде тази нова система ощетява България защото ще имаме само 4 домакински мача. От друга страна предположенията, че ще има натиск за вкарването да други две богати държави, спонсори на Международната федерация каквито са Япония и Кория се оказаха верни. От трета страна това е първата проява на новия президент на FIVB Ари Грасса. Не съм убеден до колко това е добро за България, но това решение вече е прието и няма да бъде подлагано на обсъждане. Доброто за нас е, че много сериозно отбори ще гостуват на България. Много тежка група!“.

Пред Гонг Кънев сподели и коментара на националния ни треньор Камило Плачи: „Вчера, кацайки от Русия и научавайки за съперниците ни в Световната лига догодина, Камило каза: „В крайна сметка ние сме длъжни да се подготвим много добре независимо срещу кого ще играем“.

Босът от БФВ сподели и своите очаквания: „За мен въобще не сме обречени в играта защото това е чисто нов олимпийски цикъл. Всяка една държава, която държи на своето име е длъжна да подмладява съставите. Отборите на САЩ и Бразилия си бяха доста старички! В Лондон си спомням, че Ари Грасса, който тогава беше само президент на бразилската федерация, коментираше, че той отдавна е настоявал пред треньора на бразилците да започне подмладяване като етап от подготовката за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Подобни задачи стоят и през американския отбор. Така че нищо не се знае!“.