Националният отбор на България по волейбол за девойки до 17 години победи Испания с 3:0 във втората си среща от европейската квалификация в София и е на един успех от първото място и класиране за Евроволей 2022.

"Няма от какво да съм недоволен. По принцип съм максималист, видях някои грешки, които трябва да ги изчистим. Целите на този отбор са доста високи, така че винаги има какво да се желае. Имаме още какво да работим , като например комуникацията в отделните звена. Но отборът на Испания не е от нашето мерило, така че не могат да се правят генерални изводи. Познаваме добре състава на Словакия. Миналото лято играхме с тях, бяхме в една група на Европейското. Днешният резултат лъже, тъй като Словакия е най-стойностният тим на квалификацията", коментира старши треньорът на тима Диян Боюклиев.

Габриела Миличич беше една от най-добрите в състава при успеха нас Испания.

"Страхотна победа. Спечелихме благодарение на отборния дух. Гледахме видео, бяхме разузнали по най-добрия начин испанките. В отбора сме като едно семейство и това много ни помага в играта", каза волейболистката.

Миличич беше категорична, че няма шанс България да подцени Словакия в последния мач в неделя. Националките със сигурност ще станат първи при трета победа, след като сразиха и Норвегия преди това.

"Изненадахме се малко от загубата на Словакия срещу норвежките. Със сигурност е плод на подценяване. Не трябва и ние да направим тази грешка", допълни тя.