Българският национален отбор по волейбол допусна втора загуба във Варна по време на втория етап от подготовката си за Европейското първенство. След като в четвъртък българките загубиха от Украйна, днес те бяха тотално надиграни и загубиха от Турция с 0:3 (18:25, 21:25, 11:25).

По договорка между щабовете на двата отбора бе изигран още 1 гейм, спечелен отново от гостите с 25:20.

В началото на първата част туркините набързо успяха да поведат с 5:1. При първото техническо прекъсване Турция водеше с 8:6. Националките ни успяха да изравнят резултата при 13 на 13, но гостите отбелязаха 7 безответни точки и поведоха с 20:13, с което на практика решиха изхода от първата част. До края на първия волейболистките на Турция поддържаха аванса си и заслужено спечелиха с 25:18.

Те поведоха и в началото на втория гейм, но нашите момичета изравниха при 6:6. Последваха обаче 4 поредни точки на гостите и те отново поведоха с 10:6. Националките ни успяха да изравнят при 10 равни, след което поведоха в резултата. Гостите се възползваха максимално от лошото посрещане на домакините и при второто прекъсване водеха с 16:12. До края на втората част благодарение повече на грешки на българките, отколкото на добри отигравания, гостите затвориха гейма с 25:21.

Третият гейм започна равностойно и след едно равенство при 2:2 домакините поведоха с 4:2. Последваха обаче девет поредни точки за Турция и резултатът стана 11:4 в тяхна полза. Гостите продължиха да трупат преднина и заслужено взеха третия гейм и съответно двубоя.

Четвъртият договорен гейм бе спечелен от Турция с 25:20.

И в четирите гейма възпитаничките на Драгутин Балтич ни показаха, че имат да изчистват доста елементи в играта си, особено посрещането и играта на блокада, независимо че през четвъртия гейм домакините показаха далеч повече класа при блокадата, отколкото в предишните три гейма.

Следващата контрола на България е утре отново срещу Турция. На 7-ми септември българките заминават за Румъния за тристранен турнир с участието на Румъния и Франция.