Георги Сеганов продължава вече близо две седмици да е без обоняние. Разпределителят на националния ни отбор се сдоби с един от признаците за коронавирус на 8 юли, след което се оказа, че е заразен с COVID-19.

Той продължава да е поставен под карантина, а добрата новина е, че нито един от съотборниците му в представителния ни тим не даде позитивна проба за вируса. Докато „трикольорите“ продължават подготовка под наставленията на Силвано Пранди обаче, Сеганов остава изолиран.

"Няма промяна в състоянието ми. Продължавам да съм без обоняние, като лекарите ме предупредиха, че това може да продължи още десетина дни. Важното е, че нямам никакви други симптоми. Чувствам се добре, но, честно казано, е доста скучно. Добре, че има интернет, защото в противен случай нямаше да имам какво много да правя. Съотборниците ми ме проверяват от време на време, водя самостоятелна подготовка, тренирам и броя дните, когато ще дам отрицателен тест", сподели за "Тема Спорт" Сеганов.

27-годишният национал трябва да направи проба за COVID-19 в четвъртък. При положение че тя е отрицателна, той ще се подложи на още една в събота. "Ако и тя е негативна, тогава ще мога да се върна към нормалния живот. На този етап все още не знам дали ще се присъединя към лагера на отбора. Това е нещо, което ще го коментираме с треньорския щаб, когато дам отрицателната проба. Ще видим какво ще правим", каза още Сеганов. Разпределителят се завръща от есента в Италия, където подписа договор с местния Латина. През последния сезон той бе част от турския Халкбанк (Анкара).