Либерото на българския национален отбор по волейбол Теодор Салпаров смята, че е по силите на тима да се върне с медал от финалите във Световната лига, които ще се проведат в Аржентина. „Трикольорите“ вече си уредиха участие на тях, след като по-рано днес Бразилия победи САЩ с 3:1 гейма. Така тазвечершната ни победа с 3:2 над Полша на практика нямаше значение за крайното класиране в група А, но според Салпаров тя ще се отрази добре върху самочувствието ни.

„Да, радващо е, че съумяхме да се върнем от 0:2. Най-вече заради невероятната публика във Варна. Хубаво е, че отиваме със самочувствие в Аржентина, защото победихме един от най-силните отбори“, подчерта той.

„Те играха без напрежение, много освободено и показаха 200 процента от способностите си. Ние пък показахме, че играем с дух, с характер. Смятам, че с тази игра е постижимо да вземем медал от Световна лига, защото е време. Важното е да не отиваме в Аржентина с голямата кошница.“

„В последните 10-12 мача срещу италианците сме ги били сигурно 10 пъти.Срещу Аржентина може да окаже влияние евентуална съдийската подкрепа и феновете, но с още малко надграждане, смятам, че можем да ги победим“, допълни Салпаров.