Либерото на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров очаква сблъсъкът с САЩ утре за Световната купа да бъде най-тежкия за България до момента. „Американците не са от отборите, които може да преодолеем лесно. Играят много добре блок и защита. На Световното миналата година, когато ги бихме с 3:0 гейма също бяхме набрали скорост, както сега. Но в отбора им има малко разлика – Клейтън Стенли и Лой Бол са в добра форма и се завърнаха в шестицата. Сега те са по-силни от миналата година. Мач от мач не си прилича, всички си зависи от нас. Надявам се да излезем крайни победители, защото при победа си отваряме вратите към Пекин на 70-80%. Всички осъзнаване това и ще дадем всичко от себе си. При нас ключът към успеха винаги е бил българския дух. Когато има дух и играем като отбор, то се вижда и няма голяма сила, която да не можем да победим. Има го и обратното – когато го няма духа, можем да паднем и от слабите. Духът идва по време на мач, ние го осъзнаваме. Вижда ме в очите си хъс за победа. Лесно не може да се опише това, не може да го усетиш, ако не си на полето и не си от отбора. Дай Боже, когато ни трябва срещу големите отбори, да го използваме” сподели настоящето либеро на ЦСКА Салпаров за Гонг от Тояма.

След почивния ден, Теди обобщи: „Добре се чувстваме всички. Ходихме на тонизиращ фитнес да заредим мускулите си с енергия. Това бе положително, защото друго не трябваше да правим. От волейбол днес файда нямаше, тъй като има още 8 мача, много тренировки, много сблъсъци, доста умора и фитнес ще ни трябва в почивния ден във всеки град”. 

Теодор Салпаров сподели осъзнато ли при успех скача на врата на Матей Казийски: „Това ни се превърна в ритуал. Така се амбицираме едни друг. Положително е и ни влияе добре, както на нас двамата, така и на целия отбор. Зарежда ме се енергия. Той няма оплаквания, кръста му е здрав и държи”.