Националът на България по волейбол Теодор Салпаров заяви специално за Гонг след победата с 3:1 гейма над САЩ в последния мач за „трикольорите” в Световната лига за тази година, че се е натрупала умора след двата успеха над американците, като изрази и вяра, че България може да постигне голям успех на Олимпиадата в Пекин.

„Със сигурност се чувстваме добре, след като завършихме с победа и зарадвахме публиката с този успех.”

„Физически се чувствам уморен, но се надявам, че в следващите дни ще успеем да презаредим батериите за Олимпиадата. Последните два мача изхабихме доста енергия. Радвам се да играя колкото се може повече мачове все пак, не се оплаквам.”

„При нас чувството е винаги едно и също, няма значение в колко страни предават срещата. Полека лека набираме скорост, имаме доста неща да изчистваме. Трябва да бъдем в супер форма, ако искаме да постигнем нещо в Пекин. Цяло лято стремежът е тази Олимпиада. Но може да ни изиграе лоша роля концентрирането на всички сили само в един турнир.”

„Нищо не си казахме в съблекалнята, няма почивка, утре пак ще се виждаме. Предстои ни лагер в Правец, Германия, Корея и след това Китай.”

„Вярвам че имаме сили да направим нещо голямо в Китай, всичко зависи от нас, мисля, че можем да играем финал, дай Боже да го вземем”, сподели за Гонг Теди Салпаров.