Либерото на националния отбор Теодор Салпаров заяви след успеха с 3:2 срещу Русия, че се надява да спечелим медал от Олимпийските игри в Пекин през следващата година.

„След такъв тежък и важен мач, в който победихме, в момента настроението е много хубаво. Събираме се в хотела, почиваме и се готвим за следващите два мача, тъй като не трябва да ги подценяваме. Трябва да излезем на 100% концентрирани и да ги спечелим”, каза Теодор Салпаров.

„Наистина имаме негативни показатели срещу Русия, радвам се, че днес успяхме да пречупихме каръка и в толкова важен момент да ги победим, тъй като всеки знае, какво е да играеш на олимпиада, всеки мечтае за това.”

„Надявам се, че ще постигнем крайната цел, за която сме дошли тук – да играем на Олимпиадата. Да идем и да се представим достойно и ако можем да вземем медал там, но това е още твърде далече. Трябва да изиграем тези два мача и след това може и да празнуваме.”

„Радвам се, че в толкова важен момент съумяхме да покажем страхотна колективна игра иимаше борбен дух, който въпреки 5:2 в тайбрека ни помогна да прекършим нещата и да спечелим тайбрека”, каза още българското либеро.