Българският национален отбор ще срещне Китай на 1 и 3 юни в поредните си срещи от Световната волейболна лига. „Трикольорите” са водачи в група D с две чисти победи над Аржентина на старта. Либерото Теодор Салпаров и Костадин Стойков разкриха очакванията си от мачовете с Китай на пресконференция днес във Варна.

Салпаров заяви: "Китай е доста сериозен отбор. Показа го и в мачовете срещу Полша. Срещу азиатците ще се постараем да вземем максималното - две чисти победи. През тази година не съм ги наблюдавал, но имам впечатление за тях от Световното първенство. По принцип срещу азиатски тимове играем трудно, защото те практикуват бърз волейбол. Ако силният ни сервис влиза, ще ни е доста по-лесно. Дебютантите Ананиев, Н. Николов и Владислав Александров са бъдещето на отбора. Радвам се, че тръгнахме с две чисти победи. Мисля, че поляците ще ни правят номера, за да не се класираме на финалите,” каза още либерото и добави, че със сигурност остава в Динамо Москва и догодина, тъй като има договор с руския елитен клуб.

Преквалифицираният Костадин Стойков каза: "Като диагонал ми беше по-лесно на игрището, тъй като посрещането е по-трудно. Мачът с Китай ще е труден, но ще направим всичко възможно за две победи. Възможно е победите да не са чисти, но важното е да се печели. Не съм напълно готов, тъй като ръката ме боли, но ще дам всичко от себе си.” По повод бъдещето си, Стойков допълни: „Ще се опитам да намеря по-добър клубен отбор, за да ми се вдигне нивото, защото отборът, в който играх досега, изпадна."