Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров бе доволен от успеха с 3:1 гейма срещу Испания, както и капитанът на нашите Владимир Николов.

„За мен беше стойностна играта, играхме добре, предвид умората. Испания определено не игра както преди две седмици, създадоха доста проблеми на всички други отбори,” коментира Салпаров. „Проблемът във втория гейм беше в нас, но това трябва да ни е за урок, че не трябва да се отпускаме. Радвам се, че бихме с 3:1 и чакаме финала преди полуфинала.”

„Хубаво е, че имаме ден почивка, за да изпълним целта си, да влезем в четворката. Дано серията да продължи. Стават всякакви изненади на това Световно първенство. Няма слаби отбори. Но има Господ, и Бразилия може да се препъне преди финала. Смятам, че имаме и самочувствие след трудния старт, и за наша радост сега играем добре,” обясни още той.

Капитанът на България Владо Николов допълни: „Добър резултат. Труден мач, защото знаете, че сме много по-добри от Испания. Да знаеш и да го покажеш са две различни неща. Определено не играхме по най-добрият начин, можем и по-добре.”

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.