Волейболистът на националния отбор на България Теодор Салпаров заяви пред Гонг, че той и неговите съотборници ще търсят две победи срещу САЩ в Световната лига, като добави обаче, че по-важно е тимът на Мартин Стоев да започва да се обиграва и да намира оптимална форма преди началото на Игрите в Пекин.

„Всичко е много натоварващо в момента – и стадиона, и залата. И във фитнеса, но това е с цел подготовката за Олимпиадата. Няма какво да се повтаряме. Времето лети. Технически по-бързо ще влезем във форма, за това наблягаме на физиката.”

„Срещу САЩ се хвърляме на 100 процента, те са ни като контроли пред Олимпиадата. Ще се хвърлим в тях, пък ще видим какво ще стане. Всичко зависи от това американците с кой състав ще дойдат. Но дори и да не дойдат с титулярите си, пак ще станат много силни мачове, тъй като американците са много добър тим, доказали са го вече.”

„Никога не можеш да си сигурен на 100 процента, дали ще участваш на Игрите, това е решение на треньорското ръководство. Но всички много желаем да се справим там, тъй като хората разчитат на нас и очакванията са големи.”

„Ние сме свикнали да играем срещу азиатски тимове, дали в Лигата, не мисля, че могат китайците да ни изненадат с нещо кой знае какво. Ще ги разучим.”

„Радвам се, че засега нямаме по фрапиращи контузии, отношенията в отбора са супер, няма сблъсъци между състезатели, има колектив. Със сигурност всички израстват с годините. Всеки трупа опит и разбира играта по по-зрял начин от минали години.”

„Има разговори за моето бъдеще, но нищо конкретно не е станало, за да го обявя.”

„Ще бъде добре да зарадваме хората с две победи над САЩ, но по-важно е да започнем да намираме формата си, тъй като не ни остават много сериозни противници преди началото на Олимпиадата. Най-важното е да се обиграят играчите”, сподели пред Гонг Теди Салпаров.