В българския национален отбор по волейбол вече има и руска състезателка. Надежда Шопова вчера взе български паспорт и ще бъде част от представителния ни тим на Европейското първенство в Белгия. Рускинята е собственост на Левски Сиконко (игра миналия сезон за „сините”, а и тази година за Купата на България) и е съпруга на наставника на Левски Петър Шопов.

„Надежда вече е част от българския национален отбор. Тренира с нас и чакаме само официалното разрешение на FIVB” сподели пред Гонг селекционерът Драган Нешич.

„Имаме интернационален национален отбор – българки, рускини, сърби и италианци. Всички ние се обединени от една единствена цел – добро представяне на България на Евро 2007” допълни Нешич два дни преди края на първата част от подготовката.

Волейболистките ни тренират до четвъртък в София, след което излизат в почивка до 9 юли. Пред това време ще бъде лагерът на Б-националния ни отбор. Много и качествени контроли са включени в подготовката на тима за Евро 2007.

На 19-ти юли момичетата пътуват за Русия, където ще имат мачове на 20, 21 и 22 юли със Сборная. Следва турнир в Азербайджан с участието на 8 силни национални състави, от 3 до 9 септември се чакат евентуално сръбкините за проверки у нас. На 14-ти септември националките ще гостуват на Франция и от там директно пътуват за европейското в Белгия.

„Националният ни отбор е съставен от 20-25 момичета. В така наречения Б-тим ще се подготвят по-младите. Доволен съм от първата фаза на лагера. Работихме за физическа подготовка и усъвършенствахме играта си. Ева Янева вече тренира по специална програма, но е с нас след като се върна от възстановяване във Франция. До 9-ти юли очаквам и оперираните Анелия Пашина и Деница Карауланова” каза още Нешич.