Волейболната ни националка Радостина Рангелова-Цитигой заяви в интервю за предаването „Гол Линия”, че нивото на клубния волейбол в България е много ниско и не предвижда да се върне скоро в родното първенство.

Според нападателката женският тим на страната ни все още има шансове да спечели квота за Олимпиадата в Пекин догодина. Утре от 18:30 часа България излиза в решителен мач срещу Румъния. Драган Нешич и компания ще търсят задължителна победа с 3:0 гейма, която запазва шансовете ни за продължаване в битката за олимпийска квота.

„Можем да го направим. Ще се борим с всички сили до последната капка кръв, както се казва”, закани се 29-годишната волейболистка.

Рангелова сподели, че е силно амбицирана да успее не само в спорта, но и като майка на малкия Даниел, който утре става на 2 годинки и 8 месеца. „Честно казано, не бях подготвена за напрежението, под което е поставен един родител. Много съм привързана към сина ми. Той е на първо място за мен, а след това е кариерата ми. Аз съм много амбициозна. Искам да се справя и като родител, и като спортист”, категорична бе националката. „Дани вече държи топката и опитва всичките волейболни движение. Задължително искам да си имам поне още едно дете, а ако имам финансови възможности ще си направя дори 4-5 деца”, сподели съпругата на бившия волейболист на ЦСКА Кристиан Цитигой.

„Ако можем заедно с мъжа ми да се върнем в някой български отбор, ще го направим. Но за съжаление клубният ни волейбол е на много ниско ниво – и от финансова гледна точка, и от към условията. Не знам, как бих се завърнала, защото на 30 години, все пак най-важна е финансовата гледна точка”, призна състезателката на турския Бешикташ.

„Съотборничките ми в националния са много сладки и приятни. За мен беше голямо удоволствие да се върна тук и да си правим пак същите шеги. Липсваше ми обстановката с по-младите момичета”, каза още националката ни.