Уволненият селекционер на волейболния национален отбор Радостин Стойчев заяви след срещата си с Бойко Борисов, че най-важното нещо е тимът да се класира за Олимпиадата в Лондон. Самият той не скри, че шансовете да се завърне на кормилото на отбора не са големи.

"Хипотетично това може да стане, но едва ли ще се случи. Не очаквайте след срещата ми с премиера нещата да се оправят като с магическа пръчка и да има кой знае какви уникални последствия", каза Стойчев.

Специалистът допълни, че иска да види България на Олимпийските игри в Лондон, без значение дали той ще води отбора.

"Предпочитам България да отиде на Олимпийски игри, отколкото аз отново да стана старши треньор на състава. Ситуацията в българския национален отбор по волейбол в момента е просто нетърпима. Не е нормално да се работи в такива условия и в такава обстановка. Надявам се да няма негативи за самите момчета", каза Стойчев.

Той беше категоричен, че ще се опита да убеди част от водещите фигури в състава като Матей Казийски и Андрей Жеков да не се отказват от националния отбор

"В момента аз не съм треньор на отбора, но разговарях с момчетата и ще направя всичко възможно да ги убедя да не напускат. Националният отбор трябва да бъде единен в този важен момент, защото имаме само още един шанс да спечелим квота за Олимпиадата", каза още специалистът.

Управителният съвет на БФВолейбол има заседание, след което се очаква да има повече яснота около старши треньорския пост.

След срещата при Бойко Борисов стана ясно, че министър-председателят е подкрепил треньора и е препоръчал връщането му начело на отбора.