Старши треньорът на националния волейболен отбор Радостин Стойчев призна, че на този етап от европейското първенство вече не го интересува играта на отбора, а единствено победите.

Относно предстоящия мач с Естония, специалистът коментира: „Както винаги, ще се опитаме да направим всичко възможно за победата. Нямаме право на грешни стъпки както в първия мач с Словакия, така че мобилизацията ще бъде пределна. Анализирахме 7 техни мача, знаем единия им основен нападател, тъй като играе в Шампионската лига. Те са изненадата на първенството, с победата си над Португалия показаха, че могат да правят изненади, няма подценяване, мачът може да бъде тежък“.

„За тази фаза на първенството сме добре, сериозни контузии няма, всички са на разположение. Мен ме интересува не играта, а резултатът. Ако победим, не ме интересува с каква игра, важно е да победим. Към настоящия момент това, което ме интересува са резултатите“.

„Това не бива да се случва (да подценим Естония б.р.), след тренировката ще направим първия видео сеанс с момчетата, ще поставим тактически рамки за утрешния мач. Надявам се, че ще бъдем пределно концентрирани утре“.

„Резервите във всеки мач са в различен елемент от волейбола, в последния мач сервисът ни не беше на необходимото ниво. Това обаче не значи, че ще е така утре“.

На въпрос, дали може Цветан Соколов да играе на мястото на Владо Николов, Стойчев отговори: „Това в хода на мача става ясно, те и двамата са играчи на високо ниво, това не го разглеждам като някаква възможна промяна в състава. Останалите постове са ясни, всички са готови да влязат“.

„Разбира се, че може да се случи не дай си Боже да загубим, ще направим всичко възможно да не го допуснем. Отборът на Словакия обаче не бива да го подценявате, това са може би ваши оценки, отборът на Словакия има играчи в силни европейски първенства и тези играчи, необременени от някакви цели, играят много добре. Това не е оправдание, ние трябваше да ги победим, но със следващите си игри те показаха, че не са случаен отбор. В никакъв случай този отбор не е за подценяване. За отбора на Естония не бих могъл да кажа същото, защото не ги познавам толкова добре колкото Словакия като единици. Щом са на тази фаза значи имат някакви качества“

„Нито съжалявам, нито се притеснявам. Мисля за утрешния мач, не мисля за Русия“, завърши Стойчев.