Президентът на България Георги Първанов се очаква да бъде във ВИП ложата на зала „Конгресна” във Варна за последните мачове на волейболистите ни срещу САЩ утре и в събота.

Това ще бъдат последните мачове на нашите пред родна публика за тази година. В тях участие няма да вземе Методи Ананиев, който отпадна, както от олимпийския състав, така и от 12-те от Лигата. Той пропусна и днешната тренировка на националите ни.

Пламен Константинов и компания ще бъдат в зелени екипи, а САЩ в бяло. Владо Николов няма да играе, като на поста диагонал ще бъдат Боян Йорданов и Даниел Милушев. За Милушев това също ще бъдат последни мачове с националната. фланелка за година, след като също отпадна за Пекин.

Николов направи лека тренировка днес следобед, а останалите разиграха различни комбинации. Американците изместиха тренировката си и вместо в 20:00 часа тренираха от 15 часа в зала „Конгресна”, като наблегнаха на сервиса и блокадата.

Треньорът им Хъм Мачхъкан влезе в ролята на съдия при двустранните упражнения и се бе извисил със свирка във уста на съдийското столче. Специалистът провеждаше и индивидуални разговори с всеки от волейболистите си.

Българи и американци се засякоха в залата като впечатление направи, че всички от противниковия отбор не само слагаше лед на проблемно място, а американският масажист го „облепяше” със стреч. Тази сутрин Хоф и компания влязоха за малко във фитнеса, а след това се разхождаха по бреговата линия, но само част от тях се топнаха в Черно море.