„Японската баня, на която отидохме след победата над Тунис ни се отрази добре. В рейса всички момчета бяха доста отпуснати. Аз дори заспах, чакайки да дойде автобуса ни. Японската баня е много интересна в контраста си на топла и студена вода. Действа изключително добре на възстановяването и кръвообращението. В Европа никъде не може да видиш или да си помислиш, че има подобно нещо” сподели пред Гонг Евгени Иванов - Пушката.

 

Волейболният ни национал започна като титуляр в мача днес, а утре заедно със съотборниците си ще пътува от Окаяма до Токио. Тимът ни трябва да стане рано – тръгват в 5:40 сутринта.

„Трябва да почиваме в движение по самолети и рейсове и докато чакаме в новия хотел да ни освободят стаите, висейки по канапетата в продължение на 4 часа” коментира Пушката.

 

Центърът ни все още има болки в палеца на ръката си. „Добре съм, малко ме наболява, но това е нормално. Затова слагам тази шина. Нормално е да се появят такива здравословни проблеми в отбора след толкова мачове за толкова кратко време.  Този маратон форсира физиката много. Но си изпълнихме плана – 3 победи от 3 мача, само 1 загубен гейм и сме на 3 място. Дано задържим, а защо и да не подобрим това си класиране. Срещу Тунис играхме доста изнервено и тези непрекъснати сметки  ни влияят. Има някакво напрежение, защото трябва да бием на всяка цена. Тунис са тук , за ад играят освободено. Грешките ни в първите два гейма се дължат на физическа и психическа умори, а и на сметките. Тази една десетохилядна, с която изпреварваме САЩ за третото място, в рамките на математиката дори е минимална. Не трябва да смятаме, а да играем убедително и ако сме по-добрия отбор ще вземем квота още оттук. Имаме негативна серия срещу Русия от последните две години, но винаги има първи път, защо да не е още в петък?!” каза Евгени Иванов от Окаяма.