Българският национал по волейбол Евегени Иванов, заедно със своя Ястрежебский Вийгел се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига Индезит. В последния си мач Ястрежебский загуби с 1:3 (25:20, 22:25, 22:25, 22:25) от белгийския КНАК Рьозеларе, но спечеленият гейм бе достатъчен за класирането.

Пушката завърши срещата с 13 точки, а другият българин в състава на полския тим Николай Иванов се отчете с 5 точки.

Евгени Иванов сподели своите впечатления от мача, както и любопитни неща около себе си в предаването „Гол линия” по Дарик радио.

„Щастлив и удовлетворен съм. Свършихме си добре работата. Това бе и по-правилният вариант, да спечелим първия гейм и след това да пестим сили”.

„Надявам се някои от другите момчета да продължат напред. Купата Индезит е най-сериозния европейски турнир. Съжалявам за другите, но всеки се бори за собствения си отбор”, обясни Пушката.

„Ние направихме нещо хубаво и стойностно като победихме Тревизо, за момента представянето ни се оценява като добро. Ако продължим напред това ще бъде успех за нас”.

„За съжаление с предолимпийските квалификации програмата е сгъстена до минимум. Ще играем по 2 мача на седмица, което е много тежко. След като свършат клубните първенства се връщаме за националния отбор”

„Днес за пръв път заведох малката ми дъщеря Симона в залата, но свършихме работа, което е успех. Тя доста се е забавлявала. Днес за пръв път каза папа”, разкри любопитни подробности централният блокировач.

„Винаги съм си пожелавал здраве. Това е нещо, което не може да се купи. Надявам се да продължим по същия начин с националния отбор”, допълни Иванов по Дарик радио.