Селекционерът на националния по волейбол Силвано Пранди е получил вот на доверие от федерацията и да изкара олимпийската квалификация във Варна през август, както и Европейското първенство след това. Новината е на вестник "Тема Спорт'. 

Той е имал среща с управата, след която станало ясно, че срещу него е зреел тих бунт. Някои от играчите са отишли да се оплакват от методите на Професора пред ръководителите на този спорт и настоявали 71-годишният италианец да бъде освободен след Лигата на Нациите. 

Те претендирали да бъде назначен български селекционер за най-важните състезания за българския волейбол до края на годината. Лично босът на волейбола Данчо Лазаров се застъпил за Пранди и обявил, че той има картбланш за надпреварите. 

Евентуално след края на шампионата на Стария континент дали няма да се назначи друг специалист занапред. Неговата евентуална първа задача ще е свързана с олимпийската квалификация през януари догодина. До нея ще се стигне, ако България завърши на второ място във Варна през август. 

Припомняме, че Пранди изненадващо остави шестима от най-опитните волейболисти извън групата за квалификацията в зала "Конгресна" между 9 и 11 август. Това бяха Валентин и Георги Братоеви, центровете Николай Николов и Теодор Тодоров, диагоналът Николай Учиков и либерото Владислав Иванов.