Без четирима играчи, начело с Цветан Соколов, започна подготовка за олимпийската квалификация националният отбор по волейбол. Селекционерът Силвано Пранди заяви, че не иска да чака поправителен изпит за класиране на Игрите в Токио.

Първият шанс на нашите е на квалификацията във Варна от 9 до 11 август, където България ще срещне Бразилия, Египет и Пуерто Рико за една квота.

Вторият шанс е през януари, като 1 място ще си оспорват 8-те най-силни некласирани за Игрите европейски отбори. Соколов, Розалин Пенчев, Георги Сеганов и Мартин Атанасов получиха по-дълга почивка от селекционера Пранди и ще се присъединят към тима идния понеделник.

Италианецът отговори дипломатично на въпроса защо бяха оставени извън състава близнаците Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов, Николай Учиков и Владислав Иванов.

„ Не съм направил този списък срещу някои състезатели, просто избрах тези, които ще ми свършат работа за конкретния турнир. Имах блестящи лични отношения с всички 30 играчи, които бяха картотекирани за Лигата на нациите”, сподели Пранди.

„Направил съм избора си на базата на два основни компонента – първо, състезателите да бъдат конкурентни помежду си, но същевременно с това да са и кооперативни вътре в отбора”, коментира още специалистът.

На 15 юли тимът се мести в Самоков, а в рамките на подготовката ще изиграе две контроли срещу Сърбия в Белград.