Волейболният национал Христо Цветанов изпадна в комична ситуация. Центърът, който е един от най-слабите и „сухи” играчи, е бил преквалифициран от волейболист в сумист. При настаняването си в Гранд Хотел Варна ръстовия център на рецепцията е бил запитан: „Вие сте от българския национален отбор по суми и квотата на сумистите, нали?”, след което учуден Цветанов се погледнал и казал: „Щом казвате….”

Волейболистът бил готов да излезе на глиненото дохио в зала Конгренса само по препаска, вместо да пътува за Аржентина и мачовете от Световната лига. За това обаче щяло да му бъде необходимо разяснение какво точно трябва да прави на 26-27 на Европейското първенство по сумо. Трябва да се отбележат и мерките на „сухия” ни волейбослит – той е висок 198 см, а тежи едва 85 кг.

Куриозната случка обаче била за кратко и националът на Пранди бързо бил настанен в стая при своите колеги.

Пред Гонг Христо Цветанов обяви, че и следващия сезон ще играе в Русия. За поредна година центърът ще носи екипа на Локомотив Изомруд (Екатерининбург). Сезон 2010/11 тимът ще бъде във Висшата лига, след като изпадна от Суперлигата. Цветанов заедно с Тодор Алексиев бяха заедно последните месеци в Русия, центърът остава в този шампионат, докато Алексиев предпочете турския.