Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Силвано Пранди за първи път си позволи да излезе от дипломатичните изказвания и използва малко по-остър тон в интервю за Гонг. Ден преди старта на световните квалификации Професора обяви на всички, които гледат негативно на него, на отбора и се опитват да развалят атмосферата в тима ни, че техните атаки правят България по-силна, обединена и мобилизирана на полето.

Ето част от обширното интервю на Силвано Пранди за Гонг:

- Какво ще кажете за атмосферата в националния ни отбор и Тодор Алексиев ще играе ли за България в световните квалификации?

Ситуацията е нормална за мен. Ако има хора, които искат да атакуват и атакуват националния ни отбор, нека да знаят, че те работят за мен! Помагат ми да мотивирам още повече играчите. Знам всичко около визираната ситуацията в свободното време на състезателите. За мен е нормална и не ми се случва за първи път. Това изживявам за първи път в България, но не за първи път през живота и кариерата ми. Искам да благодаря на всички хора, които ми помагат да нахъсам избраниците си! Тези атаки обединяват още повече хората, които са част от националния отбор на България по волейбол!

- Наистина има ли според вас целенасочени негативни атаки против Вас, против отбора ни от външни хора и то преди всяко важно състезание за България?

Хора ми казаха, че нова е нормална ситуация и развитие на нещата за националния отбор на България. Отделни случки, които може би визирате не ме интересуват! Моята работа е щабът и отборът ми да не мислят за съперника, а да играят добре. Това е единственият правилен подход. Националният ни отбор е важен и затова има такива атаки и ситуации. Същото се случва и в националния отбор по футбол на Италия. Адзурите многократно са били подлагани на такъв натиск и са отговаряли на всичко това с добра игра на терена. Единственият отговор от наша страна към негативитета ще бъдат силните ни изяви на полето. Всички ние имаме честта да имаме такива „приятели”, които мислят и искат лошото на националния ни отбор по волейбол. Това обаче не е наш проблем, а на тази персони, които желаят загуби и негативни неща на България.

-Според Вас, кои са тези хора и защо ви атакуват?

Може и да имам правото да ги познавам, но аз не ги познавам, и не искам да знам кои са те! Според мен концентрацията ми сега трябва да е и е насочена само към моя отбор и този на Португалия – тимът, с които утре играем мач. Ако си мислите, че се вълнувам и мисля за тези наши противници и хора, които ми мислят лошото, лъжете се! Аз нямам проблеми, те имат! Убеден съм, че винаги когато имаш важен моменти или важни хора до себе си, си подложен на атаки. Сега именно това се случва защото волейболът е важен спорт тук в България, а в това число и селекционерът на националния отбор е важен. Нормално е и не го взимам присърце. Преди 20 години, когато бях начело на Италия, един журналист ми каза „Днес ти си много важен и необходим човек, затова да знаеш, че винаги оттук нататък ще се срещаш с хора, които са фенове на Пранди, но и с доста такива, които са АнтиПранди. Всички наши почитатели и противници са важни. Навсякъде може да има ПроПранди и АнтиПранди!