Старши треньорът на мъжкият национален отбор по волейбол Силвано Пранди късно снощи отмени заявената сутрешна тренировка в Хавана. Причината: момчетата са изморени след 18-часовия въздушен преход до Куба, където на 12-ти и 13-ти стартират участието си в 20-то юбилейно издание на Световната лига.

Професора замени заниманието в зала с воден фитнес. Както във Варна, така и в Хавана, 14-те му избраници направиха интересни упражнения в басейн, а довечера в 19 местно време ще влязат в залата, за да потренират с топка. Очаква се отново тренировката да бъде наблюдавана от група българи, които живеят в Куба.

Андрей Жеков и компания все още не са на 100% свикнали с часовата разлика от -7 часа, въпреки че по заръка на доктор Динко Захариев не спаха в самолета. Силвано Пранди и помощникът му Камило Плачи се разходиха снощи в Хавана, след което в полунощ седнаха и близо 2 часа правиха разбор и указания за отделните постове за първите си официални мачове.

България и домакинът Куба са настанени в един хотел, след като нашите смениха на място първоначално предвидения хотел по препоръка на домакините.

Една от най-обсъжданите теми в лагера на нашите е майсторството в масажите на Симеон Миланов. Масажистът на тима ни е спасил една от стюардесите по време на полета Париж-Хавана. Със специални упражнение и масажи Мони е оправил за нула време стюардесата и тя е продължила да изпълнява професионалните си задължения, а след това целият екип лично е благодарил на българския масажист.

Времето в Хаване е топло и задушно и влажно, това обаче не се отразява на момчетата, които прекарват по голямата част от времето си в хотела или в тренировки. Снощи на прохлада те се разходиха из Хавана, докато щабът бе на официален прием в българското посолство, оглавявано от Чавдар Николов. Пранди и делегацията се насладиха на местните специалитети в присъствието и на част от основните спонсори на българската федерация по волейбол.