До две седмици Управителният съвет на Българска федерация волейбол ще излезе с анализ за работата на треньорите на националните отбори мъже и жени. Анализът ще бъде изготвен след дискусия, по време на която своите мнения и предложения ще изкажат широк кръг от хора, свързани с българския

волейбол. Целта е да се направи обстоен анализ на ситуацията в мъжкия и в женския национален тим, заяви президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров.

"Няма нищо предопределено. Ние, членовете на Управителния съвет, решихме да дадем възможност на хората, дали безспорен принос за развитието на българския волейбол, свободно да анализират извършената работа до тук и да излязат със становище.

Когато те дадат конкретни предложения, тогава съветът ще се събере и ще направи своя избор", подчерта Лазаров.

"Искам да опровергая всякакви спекулации. Силвано Пранди е треньор на мъжкия волейболен отбор и ще бъде такъв до момента, в който УС не вземе някакво друго решение. А какво ще бъде то, не зависи от мен, а от всички членове на съвета", добави Данчо Лазаров.

Президентът на БФВ оценява високо работата на Силвано Пранди и постиженията на мъжкия ни волейболен тим през последните години.

"Това обаче не значи, че не бива да се желае още. Отборът има по-големи възможности и тъкмо затова сега предприемаме такава широка дискусия", каза той.

Огромен напредък, според Данчо Лазаров, са отбелязали и българските волейболистки. Затова селекционерът на този тим е въпрос, на който също се отдава такова голямо значение, пояснява той.

Дневният ред на дискусията, която вече започна, съвсем не се изчерпва с избора на треньори. Как да се направи по-силен и по-зрелищен вътрешен шампионат, как да се даде още по-голяма подкрепа на младите таланти, които също бележат знаменателни победи, това също са част от акцентите, които волейболните деятели обсъждат.

"Чудесно е, че по време на дискусиите се чуват различни мнения, че се застъпват позиции, които не винаги съвпадат помежду си. Това означава, че интересът към българския волейбол расте, че все повече хора се чувстват ангажирани към неговото развитие", завърши Данчо Лазаров.