Селекционерът на българския национален тим по волейбол Силвано Пранди остана доволен от показаното от момчетата му при победата с 3:0 гейма над Пуерто Рико в олимпийска квалификация, която се игра във Варна.

"Аз познавам доста добре тези играчи и знам какво могат. Виждам го всеки ден в залата на тренировка, така че не съм изненадан. Със сигурност направихме някои доста добри неща, в същото време имахме и някои пропуски. Като цяло съм доволен от нашето представяне. За мен няма някаква изненада, познавам играчите и знам какво могат, така че за мен няма трудни избори”, коментира той.

„Тези играчи, които ще излязат утре, това ще бъде със съответната мисъл за мача, върху който предстои тепърва да се концентираме. Няколко пъти сте ме питали дали можем да победим Бразилия и аз отново няма да променя това, което казах няколко пъти - за мен отборът на Бразилия си остава фаворит, най-малкото заради история, която има и заради големите успехи, които е постигнал техният отбор в продължение на всички години. Надявам се в утрешния ден българският отбор да направи един страхотен мач срещу тях. Един отбор печели срещите, когато има достатъчно добър баланс във всички отделни елементи от своята игра. Със сигурност фактът е, че когато изпълняваш по-добър сервиз това ти помага и ти дава повече шансове, така че лично аз се надявам това нещо да се получи утре", допълни той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.