Националният селекционер на България - волейбол мъже Силвано Пранди се контузи на вечерната тренировка в Двореца на културата и спорта във Варна. Учителя, както е познат в Италия бе бутнат от Цветан Соколов, който гонеше една топка при отиграванията. Без да иска обаче европейският шампион с Тренто направи така, че дясната ръка на Пранди да бъде превързана. Веднага след заниманието селекционерът на волейболистите обяви и на кои състезатели ще разчита на мачовете от Световната лига в три поредни седмици.

Италианският специалист изненада с избора си като на поста разпределител, където заместник на титуляра Андрей Жеков ще бъде Георги Братоев. При Диагоналите капитанът на България Владимир Николов ще има за резерва Цветан Соколов, а не Боян Йорданов.

При центровете очаквано изборът е на млади колеги на Христо Цветанов, а при посрещачите въпросителната до последно бе между Методи Ананиев и Александър Симеонов, като отговорът е – играещият в Иран Ананиев.

Вчера Пранди по спешност извика нов национал. Първа тренировка днес проведе шампиона и носител на купата на България с ЦСКА Стоян Самунев, който няма да пътува за Световната лига, а остава на лагер във Варна заедно с още петима свои колеги под наблюдението на помощник треньора Найден Найденов. В Правец следващите седмици ще тренират още Боян Йорданов, Иван Станев и Мирослав Градинаров.

Гонг обаче забеляза любопитен факт в хотела на волейболистите ни. Въпреки че все още не се е присъединил към лагера, капитанът Владимир Николов, постоянно напомня на себе си. Незнаен автор е изписал неговото име в четирите асансьора на Грандхотел „Варна”, непосредствено над индикаторите за етажите.

Състав на България за мачовете от световната лига в Бразилия, Корея и Холандия:

Разпределители: Андрей Жеков, Георги Братоев

Цвентрове: Христо Цветанов, Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Тодоров

Посрещачи: Матей Казийски, Тодор Алексиев, Валентин Братоев, Методи Ананиев

Диагонали: Владимир Николов, Цветан Соколов

Либеро – Теодор Салпаров, Владислав Иванов