„Концентрация, моля за концентрация!” това се чуваше най-често от устата на българския селекционер Силвано Пранди на последната тренировка преди старта на Световното първенство. От 22 часа довечера играем с Китай първия си мач на Мондиала на Апенините в зала Руфини.

„Дълги години в миналото това бе моята зала” пък се похвали Пранди за съоръжението C.U.S. Torino. Той ще се срещне с приятелите си Георги Чолов, Митко Димитър Каров и Димитър Златанов по-късно днес по инициатива на волейболния клуб Торино, част от който се били те преди години. Чолов идва тук през 70-те години и първо е два сезона треньор на тима, в който разпределител е Пранди. 1974-1976 пък играещ треньор е Каров, а Пранди води подрастващите. 80-82-ра пък идва и Златанов в тима с вече треньор Силвано.

Последната тренировка бе изгледана от китайски квартет. Един фотограф, двама журналисти и една жена внимателно следиха заниманието, което започна в 11 часа местно време. Нашите влязоха в залата с перфектно волейболно покритие, но още със стена за катерене и баскетболни кошове веднага след края на тренировката на волейболистите на Чехия.

С постоянно включена камера и очи следящи нон стоп указанията на Силвано Пранди пък бе млад италиански треньор. Блондинът черпеше опит постоянно от треньора на България и тима на Модена.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.