Старши треньорът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди бе много разочарован след втората поредна загуба на момчетата му в Световната лига. „Трикольорите” се завръщат на Стария континент с две поражения като гост на Куба.

"Несъмнено играхме по-зле от вчера, въпреки че бяхме по-постоянни на началния удар. При всички случаи, кубинците отново сервираха по-добре от нас. Ние играхме лошо във фазата посрещане-вдигане-атака. Нападението ни не беше на ниво, а и кубинската защита беше по-силна тази вечер,” заяви на пресконференцията след втория мач Пранди.

„Отборът ни започна съвместна работа едва преди 15 дни. Дори някои от играчите се присъединиха към нас миналата седмица, защото продължаваха да играят за своите клубове. Ще продължим да работим по подобряването на физиката и техниката," добави той.

Колегата му от Куба Орландо Блекуел от своя страна коментира: "Никога преди не съм печелил първите два мача в този етап като старши треньор на Куба. Тези две победи са много важни за нас, но признавам, че България не е в най-добрата си форма заради часовата разлика. Освен това, някои от ключовите им играчи са малко уморени след края на клубния сезон. Ние се опитваме да играем по-добре в защита и особено на блокада. Освен това, търсим и повече стабилност в ключовата фаза на играта посрещане-вдигане-атака. Поздравявам моите играчи за това, че ме зарадваха толкова много. Искам да отбележа и усилията, които положиха българите. Сигурен съм, че ще заиграят по-добре, защото са голям отбор."