Селекционерът на България Силвано Пранди пристигна в България изморен, но амбициран. Професора кацна на Аерогара София в 17.30ч. и имаше 2 часа престой преди да потегли отново със самолет за Варна.

Италианският специалист цял ден е на път – рано сутринта тръгна от Кунео в посока Рим, от където хвана самолета за България. Въпреки умората, Пранди бе много доволен от това, че стартира сезонът си начело на волейболните ни национали, които се надява да постигнат големи успехи. Утре в 18 часа той ще събере всички свои избраници във Варна, като им раздаде програмата за работа и стартира с тренировките.

Пранди заяви за Гонг, че в екипа му ще има още един българин. Това е Борислав Крумов, който ще се занимава с физическата подготовка най-главно по отношение леката атлетика на играчите. Крумов този сезон бе помощник-треньор на Северин Димитров в отбора на Лукойл Нефтохимик, а с новия ни селекционер се познават от Италия. Българският специалист игра дълги години на Апенините, след като излезе от юношеската шола на Миньор Перник и бе не само състезател, но и треньор в Италия. На Ботуша първо той се занимава с няколко женски отбора, преди миналата година да се върне и заработи в Славия, а този сезон и в Бургас.