Наставникът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди остана много доволен от постигната победа с 3:0 над Куба, но призна, че Матей Казийски и компания могат да вдигнат нивото си още. Към мнението на специалиста се присъедини и капитана Пламен Константинов, който сподели, че това е най-добрият мач за България до момента в Световната волейболна лига.

На другия полюс бяха изказванията от страна на гостите. Старши треньорът на Куба Орландо Самуел каза, че това е бил най-слабия мача за неговия отбор. Капитанът на Куба пък Симон сподели, че той и неговите съотборници трябва възможно най-скоро да забравят за този двубой и да вземат две победи от предстоящите срещи с Япония.

Ето какво споделиха капитани и наставниците на България и Куба:

Пламен Константинов: Това бе най-добрият ни мач до момента в Световната волейболна лига. Започнахме срещата така, както завършихме двубоя вчера. С основно значение са самочувствието и инерцията, която сме набрали, Днес показахме физиономията, която всички са свикнали да виждат. Завръща се увереността в отбора. Няма го страха от противника. На правилния път сме.

Симон: Трябва да забравим възможно най-бързо този мач. Остава ни да бием Япония в двете предстоящи срещи, защото искаме да се класираме на финалите. Благодаря на всички хора, които бяха в залата.

Силвано Пранди: Съгласен съм с Пламен, че това бе най-добрият ни мач в Лигата, но ние не играхме най-доброто ниво, което можем. Имаме още нужда от сервис отскок. Днес бяхме спокойни, изчакваме грешките на съперника. Има върху какво още да работим и ще подобряваме играта си.

Орландо Самуел: Днес беше най-лошия ни мач в Лигата. Трябва да знаете, че дойдохме с 12 играчи, от които двама либеро. Много сме уморени. България много ни затрудни със защитата си. Сега нашата цел е да се възстановим възможно по-бързо и да постигнем две победи в оставащите два мача.