Националният селекционер на мъжкият ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди даде почивка на още четирима играчи, научи Гонг.

Днес Професора освободи от лагера разпределителя на ЛукОйл Нефтохимик Иван Станев, посрещача и центъра на ЦСКА Иван Колев и Теодор Тодоров, а също така Виктор Йосифов от Черно море. След като лагера край морето напусна и излезе в почивка Данаил Милушев вчера, днес италианецът намали трениращите с още четирима.

Така той редуцира до 19 волейболистите, които продължават подготовката си. Това са именно играчите картотекирани за Световната лига.

Гонг научи още, че за следващата надпревара на българските национали – Световните квалификации във Варна от 14 до 16 август, ще повика точно 16 играчи. Между Световната лига и битката за визи за Мондиала в Италия догодина, Пранди ще даде няколко дни почивка на всичките си избраници.

От Двореца на културата и спорта заявиха специално за Гонг, че за първия мач с Куба в събота са разпродадени всички 11 кабини, тоест 56 места, а за втория мач в неделя все още са свободни две двойни кабини – 4 места. От ДКС успокояват феновете на волейболистите от страната, че билети има за мачовете с лидерите в нашата група в Световната лига с играчите от Острова на свободата. Сега пропуски се продават всеки ден от 10 до 19 часа, а в дните на мачовете ще се пуснат още две каси от 16 часа.