Новият национален селекционер на България по волейбол Силвано Пранди се възползва от емблематичната фраза на Мартин Лутър Кинг-мл. и песен на АББА „I have a dream” по време на официалното си представяне като треньор на италианския клуб Модена.

„Имам една мечта” е извадка от прочутата реч на Кинг от стъпалата на паметника на Ейбрахам Линкълн призив за световен мир и зачитане на човешките права. „…Имам една мечта, че четирите ми деца един ден ще живеят в свят, в който няма да бъдат съдени по цвета на кожата си, а по силата на характера си”, каза най-младият лауреат на Нобелова награда за мир през 60-те години. По-късно популярната фраза е взета от АББА и се превърна в техен хит.

Силвано Пранди разкри и една от своите мечти по обед в Модена: „Догодина на финала на Световното първенство в Рим да играят Италия и моята България! Това е моята мечта и желан сън”.

В компанията на президента на новия му клуб - Джулиано Грани, Професора обяви: „Започнах работата си в Модена от разстояние и сега имам отговорността да изведа отбора до по-високо ниво. В последните години съставът имаше известни проблеми. Целта ми е да променя нещата и да бъдем след елита с екипа ми. Имам голяма вяра в хората, които работят с мен, технически и медицински персонал. Имам голямо доверие и в ръководството. Първо трябва да бъдем сили в Италия и след това в европейски.”

Италианският специалист определи и целите си: „В момента съставът на Модена е като строителна площадка, ще изградим силен състав. Очаквам, че всички играчи, на които ще разчитам ще мислят като мен. Всички трябва да разбират, волейболният свят е бурен. Трябва да има ентусиазъм. Ще започнем изграждането на тима от нула. Играчите все още не са избрани, но аз съм. Започваме ново приключение.”   

По отношение на бившия си тим Кунео Пранди каза: „За мен беше необходимо да открия нов стимул след 4 години работа в Кунео. Модена е плодородна територия!”

„С България имаме важната задача - да побеждаваме в световните квалификации през август във Варна. След това на 18-ти ще дойда в Италия, за да стартирам подготовката на Модена и ще се върна в България за Евро 2009. През това време ще ми помага Андреа Томасини. Важно е да работиш с оптимизъм, да се усъвършенстваш и резултатите ще дойдат. Трябва да имаме добра система за игра”.