Волейболният ни национал Евгени Иванов няма да играе в Полша. Не съществува вариант Пушката да подпише договор с тим от местното първенство, тъй като водещите пет клуба вече са комплектовали съставите си. През последните години центърът бе част от двата най-класни тима в тази държава – СКРА Белхатов и Ястрежебски Вийгел.

„Полша вече не стои като вариант пред мен. Шансът е твърде минимален. Врата ми към Полша почти се е затворила, само продължава да е леко открехната,” заяви за Гонг Евгени Иванов.

След края на сезона вероятността Евгени да продължи договора си с Ястрежебски Вийгел бе голяма, но сега нещата са съвсем различни. Този сезон тимът завърши на четвърто място в полското първенство, игра финал за Купата на страната и участва в евротурнирите.

Към настоящия момент няма официален интерес към Пушката от чуждестранни клубове. „Нямам оферти. Насочвам вниманието си към Италия, Русия и Турция. Говорил съм и с мениджъра си. Не искам да играя в Гърция и Франция. Има време и дано дойде добро предложение. Лятото е дълго, тепърва предстоят Световната лига и Олимпиадата. Не изключвам и възможността да остана в България. Родното първенство е последен вариант за мен” поясни Пушката.

Евгени в момента не е на лагер с националния отбор, тъй като Мартин Стоев го освободи за първите мачове от Световната лига, за да си почине преди Летните олимпийски игри в Пекин. „Официално съм в почивка до 1 юли. От 16-ти юни ще отидем със семейството ми на море. Няма да гледам на живо срещите България – Испания, защото ще се разминем по пътя с момчетата. Възнамерявам от 20-21 юни за започна леки тренировки преди лагера в Правец” завърши центърът Иванов пред Гонг.