„Победата на България над Турция на полуфинала на Европейската лига предизвика политически скандал”, това си мислят, но рядко коментират на глас местните волейболни хора. Сблъсъкът между домакините на финалите на Европейската лига и израелките в Група Б на континенталната надпревара не се играха по политически съображения, затова е и причината гостенките да бъдат под изключителни мерки за сигурност в Анкара.

Първият полуфинал вчера между Израел и Сърбия бе изключително строго охраняван, но въпреки това се стигна до сблъсъци – преди срещата местни националисти са искали да влязат в залата с предварително купени билети, но не са били допуснати и се стигнало до сблъсъци с полицаите.

Турската федерация, заедно с Европейската конфедерация взе решение малък финал да има, но ще се играе при закрити врати и особени мерки за сигурност. Двубоят започва в 17.00 часа българско време.

Турците все още не могат да повярват, че за втора поредна година като домакини на финалната четворка на Европейската лига някой ги побеждава. Във вестниците още преди мача с България се пишеше как Турция догодина трябва да играе на Гран при турнира, т.е. да спечели титлата. Поместват се и материали как турските волейболистки са влезели в ролята на готвачи в местен ресторант.