Ето какво заявиха от полския тим след победата с 3:2 (25:20, 23:25, 14:25, 25:22, 15:13) над България в двубоя от първия кръг в Група Е на финалите на Световната лига по волейбол за мъже в Гдански:

Андреа Анастази (старши треньор на Полша): „Мачът беше много тежък и за двата отбора. След ужасния трети гейм беше изключително трудно да започнем отначало, но момчетата са бориха до края. Горд съм, че стигнахме до победата. В тайбрека Бартман получи контузия и за момент отборът спря да играе. Доволен съм, че успяхме да затворим мача, въпреки че пропиляхме голяма преднина (б.а. от 11:4 до 12:12) и позволихме на българите в един момент да изравнят”.

Михал Бакевич (капитан на Полша): „На старта при първите мачове винаги е много трудно и нервите преобладават. Много сме доволни, че успяхме да се вдигнем и обърнахме мача, особено след третия гейм. Това ще ни даде допълнително самочувствие. Надявам се публиката да е останала доволна, особено след драматичните последни точки в тайбрека. Искам да благодаря на феновете, които ни подкрепяха през цялото време и вярваха в отбора”.