Преди минути бе изтеглен жребият за олимпийската квалификация по волейбол за мъже, която ще се проведе от 8 до 13 май в Арена Армеец София.

България ще бъде в една предварителна група с европейския шампион Сърбия, Испания и Словения. В другия поток са тимовете на Германия, Италия, Финландия и Словакия.

Припомняме, че само отборът, спечелил първото място от турнира в София, ще се класира директно за Лондон 2012.

Ръката на Любо Ганев размина момчетата на Радо Стойчев с европейския вицешампион Италия в първата фаза на надпреварата, а Димо Тонев изтегли Испания да е в нашия поток.

Първите два от Група А и Група B ще играят на полуфиналите, след което победителите ще спорят за олимпийската виза във финала, който ще бъде на 13 май.

На официалната церемония за жребия тази вечер присъстваха още спортният министър Свилен Нейков, Димитър Златанов, Тодор Симов, Георги Петров, Димо Тонев, Владимир Гърбич, вицепрезидентът на CEV Филип Бербен, генералният секретар на сръбската федерация Слободан Милошевич, както и изявени фигури от централите, участващи в олимпийската квалификация.

В официалната си реч г-н Бербен не скри: "CEV винаги е гледала на България като тесен партньор. Домакинството на олимпийската квалификация не е риск, а освен това вие ще приемете и финалите на Световната лига през тази година."