Почивен полуден получиха волейболните ни национали. Силвано Пранди даде до обед играчите ни да разпуснат, за да се отърсят от натрупаната умора, която вече се забелязва в лагера ни.

Днес тимът ни ще бъде само зрител на Световното първенство, защото по програма на нашата група Q е само срещата Куба – Испания от 22 часа българско време в зала „Нелсън Мандела” във Флоренция.

Играчите ни имаха възможност да поспят и да се разходят около хотела си в града, в който е сниман филмът „Ханибал”. До обед програмата им бе свободна, а следобед имат тренировка от 17 часа, но не в официалната зала, защото по това време там ще се играе суперсблъсъкът Русия – Сърбия. Вечерта българите ще заемат местата си на трибуните, за да изгледат на живо мача между вече победените от нас испанци и съперниците ни утре от Куба.

Местните медии вече споделиха очакванията си за дерби България – Русия на ½-финал в Рим, но за да се получи това, Владо Николов и компания трябва да се справят с Куба. През последните години обаче балансът ни е отрицателен. В Световната лига се постигнали 10 победи и 13 загуби срещу Куба, а в контролата, която играхме в Сърбия паднахме с 1:3 гейма.

След като в Рим снощи французите паднаха от американците с 0:3 гейма, а чехите изпуснаха Бразилия с 2:3 гейма, предстоят нови два мача: САЩ – Италия и Германия – Чехия.